Venstres pjece forvirrer

Henning Lindhardt, Kvædehaven 24

Venstre i Albertslund har, uden tvivl i den bedste hensigt, uddelt en pjece om forventningerne til den nye ejendomsskat. Problemet er, at pjecen forvirrer mere end den oplyser boligejerne i Albertslund.

Det fremgår af pjecen: "Vi sænker skatten for 6 ud af 10 boligejere og giver 4 ud af 10 nuværende boligejere en skatterabat". Meget interessant, men hvad betyder det for en boligejer i Albertslund? Er vi blandt de heldige, der får nedsat skatten og eller får rabat? Det fortaber sig i det uvisse.

Vedr. grundskyldspromillen hedder det: "Grundskyldspromillen nedsættes fra knap 26 promille i gennemsnit til knap 16 promille" Hvad kan jeg som boligejer i Albertslund bruge det til? Ingenting. Her i kommunen ligger vi jo i en særlig liga, der opkræver 33,94 promille. Hvor havner vores grundskyldspromille?

Venstre har i Albertslund valgt at udsende en landsdækkende pjece. Men der er så store forskelle mellem landsdelene og kommunerne imellem, at pjecen forvirrer mere, end den oplyser.

Jeg har fortsat tro på, at forliget om boligskatten vil være til gavn også for boligejerne i Albertslund. Jeg havde dog gerne set en fastfrysning af ejendomsskatterne og ikke en delvis indefrysning.