Dronningen får Røsnæs Fyr i gave

Når Dronning Margrethe besøger Røsnæs Fyr tirsdag den 13. juni, går hun ikke tomhændet derfra.

Hun får nemlig en særlig gave, som keramik- og glasværkstedet på Stejlhøjhus står bag.

Værkstedet er i forvejen kendt for sin skæve og charmerende huse af keramik, og derfor gav det også mening at lave et skævt hus til dronningen.

- Vi tænkte først på om vi skulle lave Amalienborg eller Gråsten Slot, men det tænkte vi ville blive lidt for tungt, siger Karina Boye, leder af kreamik- og glasværkstedet.

- Hun skal jo besøge Røsnæs Fyr, og så var det jo oplagt at give hende Røsnæs fyr lavet i den samme stil som vores skæve huse, siger Karina Boye.

Ann Nielsen har i fem år lavet de skæve huse, og det har været en stor og lidt svær opgave for hende at lave Røsnæs Fyr. Fyret er blevet lavet så nøjagtigt som muligt udfra billeder af Røsnæs Fyr.

- Tårnet var list svært at lave, og så det var også svært at sætte hus og tårn sammen, forklarer Ann Nielsen, som dog er godt tilfreds med resultatet.

- Jeg er stolt, siger Ann Nielsen, som også synes, at det sejt, at værkstedet snart kan kalde sig for kongelig hofleverandør.

Fyrtårnet mangler at blive brændt, glaseret og dekoreret inden den 13. juni, hvor fyrpasser Josephine Krog har fået opgaven at overrække gaven.

- Jeg er ikke så interesseret i de kongelige, men det er da rart nok, at vi har en dronning, siger Ann Nielsen.