'Jeg ved ikke, hvor mange der er endt her på grund af mig'

UGEPOSTENS BUKET For et år siden gik Lene Mackintosh med flytteplaner. Men hvor flytter en udenlandsdansker hen, når det er blevet tid til at vende hjem? Det er nok de færreste, der umiddelbart vil tænke på Helsinge og Gribskov. I hvert fald hvis man ikke i forvejen har en tilknytning til området. Det havde Lene Mackintosh ikke - men alligevel blev flyttebilen sendt mod 3200 Helsinge. Og det skyldes især én person. Kristina Hobbs.

Kristina Hobbs havde selv stået i en lignende situation for år tilbage. Hun boede på Frederiksberg, men drønede det meste af Sjælland rundt for at finde det helt rigtig sted til sin familie. Utallige skoler og børnehaver blev besøgt. Hun undersøgte alt fra cykelstier til svømmehaller - og efter fire år pegede pilen på Helsinge.

De mange erfaringer med at flytte fortæller Kristina Hobbs om på sin hjemmeside. Og det var den, Lene Mackintosh faldt over for lidt over et år siden. Hun tog derfor kontakt til Kristina Hobbs, og selvom de ikke kendte hinanden, endte Kristina Hobbs med at give en uvurderlig hjælp til en fremmed, hun aldrig havde mødt.

"Kristinas hjælp og råd var helt uundværlige. Og vi er kun én af de mange børnefamilier, hun helt frivilligt har hjulpet med beslutningen om at flytte til kommunen," siger Lene Mackintosh.

"Jeg sad med Google Map og prøvede at kredse mig ind på, hvor vi skulle flytte hen. Valget blev snævret ned til Lejre-Hvalsø eller Gribskov. Men det tastatur, jeg havde, kunne ikke skrive æ,ø og å, og så er det bare for bøvlet at researche på Hvalsø! Og pludselig dukkede en blog op på en kvinde med børn, som boede i Helsinge. Hun var også tilflytter fra København, så der var noget at identificere sig med. Vi havde hverken familie eller venner heroppe, så det, at der var én man kunne spørge om alt det, der melder sig betød enormt meget. For vi ved jo godt, at det ejendomsmægleren og kommunens hjemmeside måske ikke er hele historien om et lokalområde."

Det endte med utallige snakke over mail og Skype - og til sidst var Lene Mackintosh solgt. Alt sammen på grund af en lokal ildsjæld, der satte tid og kræfter af til at rådgive en fremmed kvinde. Og netop den hjælpsomhed - og evnen til også at tænke på andre gør, at Kristina Hobbs får Ugepostens buket. For det er faktisk langt fra første gang, at hun hjælpe helt fremmede.

"Jeg ved ikke, hvor mange der er endt her på grund af mig. Men det sker i hvert fald en gang om måneder, at de er nogen, der skriver og ringer. Og jeg møder faktisk en helt del, der siger, 'ej, det er dig. Jeg har læst din blog, før vi flyttede hertil'. Det er jo vildt mærkeligt. For det er jo bare mig." siger Kristina Hobbs og fortæller, at hun har en helt særlig motivation for at bruge tid på at hjælpe de mange mennesker, der skriver til hende.

"Jo flere børnefamilier, vi får til Gribskov Kommune, jo flere muligheder er der også for os børnefamilier, der allerede er her. Og vi endte selv det helt rigtige sted, da vi flyttede hertil for fem år siden."

"Og så vil jeg gerne hjælpe andre med de overvejelser, vi havde. Da jeg flyttede hertil, var det vigtigt, om mine børn kunne cykle til skole. Og er det skummelt at cykle ned i tunellen. Det kan man jo ikke finde ud af på computeren."

Og netop det faktum, at Kristina Hobbs troværdigt kunne fortælle om livet i provinsen, var det, der gjorde forskellen for Lene Mackintosh.

"Jeg tror ikke, vi havde turde tage springet ud i det ukendte, hvis ikke vi havde følt, at der var én som Kristina, som vi kunne identificere os med - og som vi var sikre på ikke gik "nogens ærinde". Altså at man kunne finde informationer ud over kommunens hjemmeside. Jeg synes faktisk, Kristina burde hun få lidt håndører fra kommunen, så hun kan bruge endnu mere energi på at brande hele området. På den måde kan vi blive flere, og så bliver det også sjovere at bo heroppe."

Vil du læse mere om Kristina Hobbs, kan du gå ind på hendes hjemmeside. www.kristinahobbs.com.