Skattesmæk skal bremse kinesiske monsterindkøb

Kinesiske klubber skal fremover betale en skat på 100 procent ved køb af udenlandske fodboldstjerner.

Fremover bliver det en bekostelig affære for de kinesiske klubber at lokke hundedyre fodboldstjerner til den økonomisk lukrative liga.

Det Kinesiske Fodboldforbund har offentliggjort, at man har indført en ny regel, hvor klubber med underskud på driften skal betale en skat på 100 procent af transfersummen ved køb af udenlandske spillere.

Det skriver AFP.

Eftersom stort set alle kinesiske klubber investerer massivt, er der sjældent sorte tal på bundlinjen i klubberne, hvorfor reglen vil ramme alle.

Køber en klub en udenlandsk spiller til 300 millioner kroner, så skal den købende klub spytte et tilsvarende beløb i en kasse hos fodboldforbundet.

De penge bliver øremærket til at støtte statens arbejde med at udvikle kinesiske ungdomsspillere og promovere fodbold i den folkerige nation.

Formålet er ifølge fodboldforbundet at stoppe klubbers jagt på kortsigtede resultater og den vilde himmelflugt på priserne på de spillere, der bliver hentet til landet.

Den nye regel kommer en måned før, det næste transfervindue åbner. I januars transfervindue brugte kinesiske klubber i underkanten af 2,9 milliarder kroner på spillere.

Ønsket om at få klubberne til at fokusere mere på kinesiske spillere frem for dyre udlændinge medfører også en ny regel begyndende fra 2018-sæsonen, meddeler Det Kinesiske Fodboldforbund.

Til den tid skal klubberne have lige så mange kinesiske U23-spillere med i kampene, som man har udenlandske spillere.