Gidsel stjal spansk fokus: Jeg skulle ikke score ti mål

Mathias Gidsel var for en gangs skyld ikke i toppen af topscorerlisten, men sørgede for at servicere andre.

Danmarks håndboldherrers semifinale mod Spanien var den hidtil hårdeste kamp for Mathias Gidsel under VM-slutrunden.

Som sædvanlig blev han mødt med et lag fysiske tæsk, når han optimistisk løb med hovedet forrest ind i forsvaret, og mentalt skulle han og resten af danskerne hele tiden bruge hjernen på at finde løsninger.

Spanien gik nemlig meget offensivt til værks i defensiven, og det betød, at Mathias Gidsel ikke blev så direkte afgørende, som han har været i tidligere kampe, hvor han har scoret mål på samlebånd.

Men det passede ham faktisk fint. Han trådte blot ind i en anden rolle end hidtil ved slutrunden. Så hvis nogen derude undrer sig over, hvor alle Gidsels mål blev af, så er her hans egen forklaring.

- Det var ikke mig, der skulle ind og score ti mål i den her kamp. Tværtimod var der meget plads i den anden side, når vi lagde et hårdt pres fra højre.

- Til EM sidste år tog Spanien også al fart ud af mit spil, men denne gang havde vi Simon Pytlick, som også kan kreere fart, og han straffede det. Det er det smukke ved vores hold. Når man tager én ud, er der bare så meget kvalitet et andet sted, siger Mathias Gidsel

Spanierne var helt tydeligt meget forberedte på den danske stjernes gennembrudsspil. Derfor stillede de sig helt op i ansigtet på ham og forhindrede, at han kunne lave sine vanlige raids mod målet.

- Hvis man rammer mig 16 meter ude, er der langt til mål, siger Mathias Gidsel.

- Jeg nåede næsten ikke at tage et skridt til venstre. Så stod der to spaniere i hovedet på mig. De bakkede utrolig meget op. Men da vi fandt ud af det, synes jeg, vi udnyttede det rigtig godt, siger Gidsel.

I stedet for at søge en umulig kamp for at forcere de spanske klipper, så slap Gidsel bolden videre. I den anden side af banen fik Simon Pytlick så mulighed for at angribe en mere tyndt besat del af det spanske forsvar.

Det var i sidste ende medvirkende til, at Danmark slog Spanien med 26-23. Dermed venter finalen mod Frankrig i Stockholm søndag.

/ritzau/