Nyt egnsteater indviet: Vil nå alle afkroge

Der var dømt gak og løjer fredag eftermiddag i Grønnegades Kaserne Kulturcenter, da Ny Ridehus dannede rammen om den officielle åbning af Næstveds nye egnsteater.

Dansk Rakkerpak - Næstveds Internationale Egnsteater hedder det, og det er ikke uden grund, forklarede Niels Grønne fra teaterets kunstneriske ledelse, da han holdt sin åbningstale:

- Vi håber at blive et fyrtårn her i Næstved, men vi vil stadig blive ved med at tage ud i det ganske land, hvor vi har et stort publikum - og vi vil også rejse ud i den hvide verden og lade os inspirere.

Niels Grønne fremhævede også, at man vil »komme ud i alle afkroge af kommunen« med Dansk Rakkerpak, som er kendt for deres gadeteater med akrobatik, melodrama og klovnerier i højsædet.

Faktisk er det nye egnsteater en fusion mellem to teatre: Dansk Rakkerpak med 57-årige Niels Grønne og 55-årige Niels Peter Kløft, som har eksisteret siden 1994, og så Faster Cool. Bag hende gemmer sig Camille í Dali Grønne på 45 år, som er gift med førstnævnte.

- Der var faktisk andre navne i spil, men vi stemte om det, og Dansk Rakkerpak vandt med stemmerne 2-1, jokede Niels Grønne fra talerstolen til de i hvert fald 100 fremmødtes høje latter.

- Faster Cool er for de halvandet- til seksårige, så nu vil vi gerne give oplevelser til alle fra de halvandet- til 105-110-årige, lød det videre.

Indvielsen blev afsluttet med en teaterforestilling - en syret udgave af Hitchcock-klassikeren Psycho, som vakte begejstring blandt de publikummer, Sjællandske efterfølgende talte med. Lørdag og søndag spiller Dansk Rakkerpak i alt fem forestillinger, hvortil de mere end 450 gratis billetter er blevet revet væk.