19 alvorlige trafikuheld i 2022

Ifølge Vejdirektoratet er antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken lavere end før pandemien på landsplan.

19 trafikuheld i Helsingør Kommune i 2022 havde alvorlig tilskadekomne i året 2022.

Værst stod det til på Nordre Strandvej mellem Helsingør og Hornbæk, hvor tre af de alvorlige uheld skete.

Dertil var der to uheld på Ellekildehavevej i Hellebæk, og to uheld på Kongevejen i Helsingør.

Det viser nye tal over trafikuheld, som avisen har modtaget af Nordsjællands Politi.

Udover et enkelt uheld på Helsingørmotorvejen og to på landevejene i kommunen, foregik størstedelen af de resterende trafikuheld på vejene i Helsingør by.

Fortsat lavt niveau af trafikdræbte

Ifølge Vejdirektoratet er både antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken lavere end før pandemien på landsplan.

De foreløbige tal viser, at 154 personer blev dræbt i trafikken på de danske veje i 2022, mens omkring 2.800 kom til skade.

Det er det laveste antal dræbte sammenlignet med tallene før coronapandemien. I 2021 var antallet af trafikdræbte 130, der blandt andet kan tilskrives et lavere trafikniveau.

- I Rådet for Sikker Trafik arbejder vi hver dag for at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken herhjemme, og vi glæder vi os over den positive udvikling i 2022, lyder det fra adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik Mogens Kjærgaard Møller i en pressemeddelelse.

- Men vi er ikke i mål, for hver evig eneste dag er der fortsat mange mennesker, der enten bliver dræbt eller kommer til skade i trafikken, siger han og henviser til, at langt hovedparten af tilfældene skyldes uopmærksomhed, for høj fart eller spirituskørsel.

I de sidste 10 år har årene med det højeste antal trafikdræbte været henholdvis 2016 med 211 trafikdræbte og 2019 med 199 trafikdræbte.