Ny krimi trækker tråde til Rødovre

Den prisvindende forfatter Katrine Engbergs nye krimi handler om Liv Jensen, der flytter tilbage til sit barndomshjem i Rødovre, inden hun skal opklare en gammel sag. Foto: Les Cane

Den 7. februar mellem 19 og 20.30 får de krimisultne mennesker mulighed for at høre den anmelderroste krimiforfatter Katrine Engbergs tanker om sin ny kriminalroman ’Det Brændende Blad’.

Det sker ved et foredrag på Rødovre Bibliotek.

’Det Brændende Blad’, er første bind i en helt ny krimiserie om privatdetektiven Liv Jensen. Hun er flyttet tilbage til forældrene i barndomshjemmet i Rødovre – ingen af delene var en del af Livs plan.

Hun drømmer nemlig om job hos Drabsafdelingen i København, men må nøjes med en cold case om drabet på en kulturjournalist, som efter tre år endnu er uopklaret. ’

Det brændende blad’ er dog ikke kun en krimi klassisk forstand,

For historien trækker også tråde tilbage til 2. verdenskrig og Katrine Engbergs egen familiehistorie.

Selve startskuddet til bogen blev nemlig en politirapport fra Skanør den 6. oktober 1943, hvor Katrines bedsteforældres flugt fra nazisterne er registreret..

Handlingen i bogen er så interessant, at det i sidste uge kom frem, at Zentropa film har købt rettighederne til at filmatisere krimiserien, så måske at serien om Liv Jensen kan nå samme højder som filmene om Carl Mørck og sætte Rødovre på det kriminelle landkort.

Til foredraget vil Katrine Engberg lukke publikum ind i det store arbejde det er at skabe et krimiplot – fra den første spæde idé til den færdige bog står på bibliotekets hylder.

Der bliver god mulighed for at stille spørgsmål – for gad vide, hvorfor hovedpersonen kommer lige netop fra Rødovre?

Billetterne kan købes på bibliotekets hjemmeside.