Udvalgsformand: - Håber, det kan inspirere

Vi lever i en tid, hvor udvikling ikke blot indebærer at skabe en balance mellem erhverv og bolig i et givent område. Det handler også om at tænke klima, natur, biodiversitet, rekreative områder og meget mere ind i projekterne. Og det er netop, hvad “Lille Idas Blomster” formår at gøre - og derfor er det et initiativ, der særligt glæder formand for Udvalget for Erhverv, Klima og Lokal Udvikling i Lejre Kommune, Grethe Saabye (K).

- Projektet taler ind i rigtig mange dagsordener, herunder klima, skov og fællesskaber. Det er et projekt, der tænker på så mange hensyn, og derfor er det en gave for os som kommune, når vi kan være med til at udvikle det, fortæller hun.

Også derfor var det et enigt udvalg, der sidste år støttede projektet med 62.500 kroner fra Landsbypuljen, der har til mål at styrke den lokale og borgerdrevne udvikling med fokus på klima, bæredygtighed, natur og biodiversitet i og omkring kommunens 49 landsbyer og småbyer.

Og formanden håber, at projektet kan være med til at inspirere andre landsbyer - eller kommuner til lignende tiltag.

- Hvis vi skal nå vores klimamål her i Danmark, så er vi nødt til at tænke anderledes. Kirkerne råder over store arealer, og jeg kunne da have et håb om, at det her projekt skaber en præcedens - eller i hvert fald inspiration til andre om at tænke i lignende baner, siger hun og slutter med at understrege, at hun ser frem til at følge projektets videre vej.

Foto: Per Christensen