Butiksåbning: Kendt kæde runder skarpt hjørne

Restaurantchef Philip Funch kunne til klapsalver fra både sultne gæster og personalet klippe snoren til Mc Donalds restaurant nummer 100 i Danmark, som ligger ved Frihedens Butikscenter.

Kort før åbningen snoede køen af ventende og sultne mennesker, primært unge sig rundt om butikken, men allerede et kvarter før blev champagnen poppet og traileren med LED-reklamen kort i stilling til den store åbning, som ville foregå klokken 10.

Og klokken skulle heller ikke passere mere end 10, før de utålmodige unge begyndte at småtrippe over, at restaurantchef Philip Funch endnu ikke havde klippet snoren, men kort efter fandt Philip den store guldsaks frem og kunne stolt erklære Hvidovres anden og McDonalds butik nummer 100 i Danmark for åben.

- Jeg er megaglad for at være med til at åbne restaurant nummer 100. Det er selvfølgelig specielt, fordi det er nummer 100, men gæsterne skal have den sædvanlige gode service her som i alle andre af vores restauranter. Det er en forløsningens glæde og en kæmpe lettelse, som har taget 1,5 år. Jeg har glædet mig til endelig at kunne åbne og vise, hvad vi kan her, fortalte Philip Funch, som havde sin første åbning som chef i den nye fastfoodkæde.

Den amerikanske fastfoodkæde åbnede sin første restaurant i Danmark på Vesterbrogade i 1981, men det blev altså Frihedens Butikscenter, som fik den historiske restaurant nummer 100 med det karakteristiske gule logo.

Fastfoodkæden kan rumme 80 siddende gæster, men forventningen er, at McDrive vil stå for 60 procent af omsætningen, mens de resterende 40 procent vil komme fra det fysiske salg i butikken.