- Min første gang i salen vækkede minder om min far

Søskendeparret Anne Mette og Thomas Bak er begge byrådsmedlemmer i Høje-Taastrup. Anne-Mette Bak blev valgt ind i 2013 og har siddet der lige siden. Foto: Lisbeth Jansen

I forbindelse med, at der den 25. januar 2023 for sidste gang afholdes byrådsmøde i den nuværende byrådssal på Bygaden 2, har en stribe af de siddende byrådsmedlemmer svaret på et par spørgsmål om deres største oplevelser i den sal, de snart skifter ud med en ny på Rådhusstræde 1.

Her er det Anne Mette Bak (S), der fortæller.

Anne Mette Bak er 45 år og repræsenterer Socialdemokratiet. Har været medlem af byrådet i Høje-Taastrup siden kommunalvalget i 2013.

Hvad er den vigtigste lokalpolitiske beslutning, du har været med til at træffe i din tid ved byrådsbordet?

- I 2015 var der i budgettet for 2016 et forslag om at lukke daginstitution Klokkeblomst (nu Lindetræet afd. 2). Det var forældrene selvfølgelig imod, og i processen kom de med andre løsninger på besparelser, som vi politikere ikke selv havde set. Og vi endte faktisk med at bruge deres løsninger, og således undgik vi heldigvis at lukke Klokkeblomst. Selvom anledningen var trist, havde vi en rigtig god dialog med forældrene, og som tak for at Klokkeblomst ikke lukkede, fik byrådet tegninger fra børnene. Det viser bare, at det nytter at kæmpe for noget, men også at vi i byrådet lytter til borgerne.

Giv et eksempel på et for dig mindeværdigt/stort øjeblik i byrådssalen.

- Da jeg blev valgt til byrådet for første gang. Det nye byråd skulle konstituere sig denne dag. Jeg var megaglad men også lidt vemodig, da jeg kom ind i byrådsalen. For det vækkede mange minder om min far (Anders Bak, borgmester red.), fra da han var borgmester. Så blev lidt ked af, at han ikke kunne se det og være en del af det. Men det hjalp meget, at jeg i stedet skulle sidde sammen min storebror Thomas Bak.

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Klik dig ind her på og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.