Juventus ser ingen grund til straf: Det er ulogisk

Efter at have læst begrundelsen mener Juventus fortsat ikke, at der er grundlag for en pointstraf.

Juventus er ikke enig i, at klubben skal have fratrukket 15 point.

Det skriver fodboldklubben i en kort meddelelse på sin hjemmeside efter at have læst begrundelsen for pointstraffen på de 36 sider, som blev offentliggjort mandag.

Juventus havde allerede bebudet, at klubben ville anke en afgørelse, som en appelinstans i Italiens Fodboldforbund (FIGC) kom frem til tidligere i januar.

Det budskab gentager klubben i meddelelsen, hvor der påpeges "ulogiske forhold" i begrundelsen. Sagen føres med appellen videre til en instans i den nationale olympiske komité i Italien.

Appelinstansen i FIGC besluttede, at Juventus skal fratages 15 point i den såkaldte plusvalenza-sag, hvor den traditionsrige klub fra Torino er anklaget for at værdisætte og sælge spillere til større summer, end de var værd.

Sagen blev i første omgang afvist ved en domstol, fordi dommeren fandt det svært at bevise, hvor meget en spiller præcis er værd.

Men appelinstansen var altså uenig i den afgørelse. Flere andre klubber blev frikendt i samme sag.

Flere enkeltpersoner har desuden fået lange karantæner i FIGC-sammenhæng.

Der er særligt én nuværende central figur i Juventus, som står til at blive straffet. Klubbens sportsdirektør, Federico Cherubini, vil være udelukket i 16 måneder, hvis sanktionerne står ved magt.

Tidligere sportsdirektør i klubben Fabio Paratici er idømt 30 måneders karantæne. Paratici er nu sportsdirektør i Premier League-klubben Tottenham.

Den tidligere klubpræsident Andrea Agnelli og direktør Maurizio Arrivabene får 20 måneders karantæne. Den tidligere vicepræsident og Juventus-spiller Pavel Nedved er udelukket i otte måneder.

FIGC har opfordret til, at både Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) også udelukker de involverede aktører.

Uden de 15 point ligger Juventus i midten af Serie A med langt op til top-4, der giver adgang til Champions League.

I weekenden tabte Juventus 0-2 hjemme til Monza.

/ritzau/