Mand sigtet for at voldtage kvinde inden hendes død

Politiet var talstærkt til stede i Vestergade hele torsdagen. Foto: Presse-fotos.dk

Torsdag morgen blev en bare 23-årig kvinde fra Roskilde fundet død i en lejlighed i Vestergade i den såkaldte “hestesko”.

Politiet fik alarmopkaldet klokken 7.15 og rykkede straks ud i stort tal for at få undersøgt omstændighederne.

Dødsfaldet, som afviger fra normalen, fordi kvinden er så ung, som hun er, gjorde, at politiet tilkaldte assistance fra både kriminalteknikere og en retsmediciner for at få afgjort, om der er noget mistænkeligt ved dødsfaldet.

- Nu må vi lade eksperterne arbejde på stedet for at se, om vi har en sag, vi skal gå videre med, siger vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi Lars Krogsgaard.

Politiet opererer i sådanne sager med begreberne mistænkeligt eller usædvanligt. Er dødsfaldet “bare” usædvanligt, så er der ikke noget kriminelt i det. Modsat er det, hvis politiet ender med at kalde dødsfaldet for mistænkeligt.

Ved 17-tiden meddelte politiet, at efterforskningen havde ført til, at en 51-årig mand ville blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag aften. Den 51-årige har haft et forhold til den 23-årige kvinde og er sigtet for voldtægt mod hende i en periode forud for hendes død.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre og førte til, at den 51-årige blev varetægtsfængslet til den 9. februar. Han nægter sig skyldig.

Årsagen til kvindens død er ifølge politiet fortsat uafklaret. Hendes pårørende er underrettet.