Mere end godkendt første test

Fremad Amagers Hector Eusebius Højbjerre-Thomsen (th) fik kamp til stregen af sine gamle klubkammerater. Blandt andre Marc Nielsen, som her forsøger at nå op til Thomsen i en hovedstødsduel, mens Kristian Krogh (t.v.) afventer. Foto: John Ringstrøm

Slagelse B&Is danmarksseriehold blev kastet for løverne - eller måske snarere “englene” som de blå/hvide Fremad Amager-drenge også går under - i årets første træningskamp.

Men vestsjællænderne leverede en gedigen indsats mod Fremad Amager, der allerede havde spillet tre testkampe.

Godt nok stillede amagerkanerne ikke med et fuldt 1. divisionshold. Det var primært akademispillere og de ydre mandater i truppen, der fik chancen hos amagerkanerne, men der var trods alt stadig profiler med som Mikkel Basse og Michael Lumb.

Og også 20-årige Hector Eusebius Højbjerre-Thomsen, der er fra Sorø og har spillet ungdomsbold i Slagelse B&I. Den unge midtbanespiller er udlejet til Fremad Amager fra FC Nordsjælland og var en af sit holds bedste mod sin gamle ungdomsklub.

Stærkt centralt forsvar

Det var dog Paolo Medina, der bragte værterne foran efter godt et kvarter, da hans skud blev rettet af og snød Jonas El-Beltagi i Slagelses mål.

El-Beltagi, der efter alt at dømme skal være førsteholdsmålmand efter Sebastian Olsens skifte til Holbæk, viste gode takter med et par fine redninger, men ellers havde han overraskende nok ikke det helt store at lave, da Slagelses defensiv dygtigt holdt amagerkanerne fra de store chancer.

Især det centrale forsvar med Tobias Hansen og Marc Nielsen stod solidt, og frem af banen lykkedes det også i perioder for Slagelse at spille fint med.

I det sidste kvarter før pausen kom gæsterne således frem til gode chancer ved blandt andre Bekir Biyik og indskiftede Andreas Müthel, men hjemmeholdet slap med skrækken.

Det var ikke til at se, at det var vestsjællændernes første kamp i år. Efter pausen udviste de også mod og vilje til at spille med, og også fysisk var de rigtig godt med langt hen i kampen.

Specielt så anfører Rasmus Søe formidabel ud på midtbanen. Han suger bolde til sig og er indblandet i stort set alt, hvad der foregår centralt - både fremme og tilbage.

Punktum til sidst

Det lykkedes dog ikke for cheftræner Carsten Hemmingsens tropper at få bolden i mål. Heller ikke selv om han forsøgte med to nye offensive folk på banen i skikkelse af Jens-Victor Madsen og Jannik Mayhöfer, der er “vendt hjem” til Vestsjælland efter en periode i Ringsted og Brønshøj.

I stedet satte Fremad Amager trumf på i det sidste kvarters tid.

Først havde Jonas El-Beltagi reddet et par afslutninger udefra på glimrende vis, men han var prisgivet på Bertram Manniches flade skud til 2-0.

Minuttet efter kunne Slagelse-målmanden heller ikke gøre meget, da Ali Jennane satte punktum med 3-0-målet for Fremad Amager.

Træningskamp

Fremad Amager - Slagelse B&I: 3-0 (1-0)

1-0: Paolo Medina (17)

2-0: Bertram Manniche (74)

3-0: Ali Jennane (75)

Slagelses hold:

Jonas El-Beltagi - Bekir Biyik, Tobias Hansen, Marc Nielsen, Alen Setka (55/Daniel Kolberg) - Aleksander Møller Hansen (55/Jannik Mayhöfer), Jakob Jensen (26/Andreas Müthel), Rasmus Søe, Kristian Krogh (75/Alen Setka), Bertil Rygaard - Mads Littrup (Jens-Victor Madsen).