DEBAT: Vores sundhedssystem virker fantastisk

Er det danske sundhedssystem dårligt? Jeg har netop været igennem et behandlingsforløb, hvor min oplevelse er stik modsat.

Min kone opdagede fornyeligt i udlandet en "mistænkelig plet" på min ryg og bad mig få det undersøgt. Vi kom hjem torsdag, og fredag morgen sendte jeg min læge - Sune Gronemann, Vangede Lægehus - en mail om problemet.

Kl. 09 ringede han og bad mig komme op til ham NU! Han kunne heller ikke lide pletten og sendte mig straks videre til Gentofte Hospital, hvor jeg ankom kl. 11.

"Den plet skal skæres væk" var konklusionen, og dette skal foregå på Herlev Hospitals Plastikkirurgiske Ambulatorium. Det blev tirsdag - HALVANDEN arbejdsdag efter "alarmen". Her skar de modermærket ud til mikroskopi, og det VAR cancer. For en sikkerheds skyld ville de derfor gerne skære mere ud plus tage 2-3 lymfekirtler, for at se om canceren havde bredt sig.

Følgende onsdag ny operation i fuld narkose og igen blev "delene" mikroskoperet. Ni dage efter ny samtale om resultatet af operationen, og det blev en RIGTIG god dag - ingen tegn på at canceren havde bredt sig, og jeg var således rask og færdigbehandlet. Min lettelse kunne skæres ud af luften på det kontor.... Canceren var opdaget i tide.

Dette følges endvidere op af halvårlige check på Herlev i fem år.

Om besøget hos egen læge, Gentofte Hospital og Herlev Hospital kan jeg kun sige, at HELE personalet er fantastiske - professionelle og empatiske - man føler sig i meget gode hænder. En MEGET stor tak til min kone Mariann, der opdagede pletten, min læge Sune Gronemann for lynhurtig reaktion og for en topprofessionel behandling på begge hospitaler. De kan det med patienter i krise.

På den hårde måde har jeg nu lært; respekter solen og brug MINIMUM solfaktor 20 - helst 30 - og FLERE gange om dagen. OG HOLD ØJE MED PLETTER PÅ HUDEN og reagere hurtigt på dem.

JEG var heldig. Det gælder desværre ikke alle.