Politikere undrer sig over træfældning på omstridt grund

Det er ikke kun Hørsholm Lille Skole, der undrer sig over, at der er blevet fældet træer på et knap 3000 kvadratmeter stort grønt område, som er blevet et stridsspørgsmål mellem skolen og Hørsholm Kommune. Skolen har nemlig lagt sag an mod kommunen, da skolen mener at have vundet hævd på området, mens et flertal i den daværende kommunalbestyrelse har godkendt et salg af grunden, så der kan bygges boliger.

Men flere kommunalbestyrelsesmedlemmer undrer sig også over, at kommunen har haft gang i motorsaven.

- Jeg er ikke fagmand, men set med mine øjne har det, der er foregået på grunden, ikke meget med en vedligeholdelse at gøre. Den i øvrigt lave busk, der naturligt afgrænsede det område, Lilleskolens børn har brugt i årtier, fra Hannebjerg-ejendommen, er skåret helt ned til jorden, og det samme er flere træer. Det ligner ikke vedligehold, og det har i hvert fald på ingen måde været bydende nødvendigt at gøre lige netop nu. Slet ikke kun en uge efter, at kommunens advokat har været enig med Lilleskolens advokat og den udpegede dommer om, at området skal besigtiges som opstart på retssagen i begyndelsen af det nye år. Området burde have stået uberørt, især når det er aftalt mellem parterne, så dommeren kunne have vurderet områdets brug og indretning objektivt. Nu bliver det kun ud fra foto og videomateriale, og det er jo på ingen måde det samme, som at se tingene i virkeligheden, siger Glen Madsen (DF), der selv har været ude at se på området, efter træerne er blevet fældet.

Også Thorkild Gruelund (K) er utilfreds med sagens forløb.

- Jeg synes, det er hamrende ærgerligt. Det er vigtigt for mig, at Hørsholm Kommune altid opfører sig som en gentleman i forbindelse med retssager og tvister, og her mener jeg ikke, der har været den tæft og situationsfornemmelse, som der burde have været, siger Thorkild Gruelund, der også selv har besøgt området.

- Jeg var faktisk ret chokeret over det. Det vigtige er, at kommunen altid spiller med åbne kort, og vi skal ikke kunne klandres for ufine metoder eller fjernede beviser. Vi skal være ordentlige, og det skal vi altid være.