Gjethuset genopliver gammel kunstform: Varieté på vej

Ordet »varieté« er sjældent brugt i dag. Det smager af en svunden tid og giver associationer til elegante tryllekunstnere, artister, letpåklædte syngepiger, komikere og fællessang i lange baner - alt sammen ledsaget af øl og mad i lange baner. Varietéen var den mest populære kunstform indtil starten af det 20. århundrede, men gled siden ud i stille glemsel - indtil nu.

For nu vækker Gjethuset i Frederiksværk traditionen til live og præsenterer »Gjethus Varietéen«.

- Det var en tanke om at skabe noget nyt her i huset og på egnen i et format, som man ikke ser så tit. Varietéen rækker langt bagud i tiden, men vi har en ide om, at der er plads til og behov for et show, som serverer mad, drikke og lettilgængelig underholdning på én, siger Ulrik Münster-Swendsen, kunstnerisk og administrativ leder af Gjethuset, til Frederiksborg Amts Avis.

- Det udsprang af, at jeg gik med tanker om at skabe en egnsrevy, men der er efterhånden meget revy rundt om i landet, så i stedet ville vi lave noget andet, som smagte af det samme.

Værtsparret viser personligt gæsterne på plads ved runde borde, og mens gæsterne nyder maden vil der være små sjove indslag både på scenen og omkring gæsterne.

Aftenen kommer til at byde på små sjove og skæve optrin, totalteater, musik, nycirkus og - forhåbentligt - lokal kolorit.

Gjethuset søger lokale talenter til at medvirke i showet.

Du kan læse mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.