De lokale redder Smørblomsten

Da forretningslokalet er blevet beskadiget efter brandslukning, rykker blomsterbutikken Smørblomsten ind i midlertidige lokaler.

- De næste måneder kan man finde mig her på Hovedgaden 23-25, hvor jeg lejer en del af forretningslokalet hos Mørkøv Maskinforretning, siger indehaver Lisbeth Petersen.

Lisbeth Petersen oplevede den nylige brand i Mørkøv på allertætteste hold, da hun intetanende, var i gang med at udfylde en skadesanmeldese på en vandskade, der dagen før havde været fra lejligheden, som senere udbrændte.

- Jeg bemærkede ikke noget som helst underligt, og kunne ikke lugte noget røg. Men pludseligt stod der en mand herinde og sagde at jeg skulle skynde mig ud, da det brændte. Jeg blev lidt forvirret og sagde, nej, der har været vandskade og ville vise ham det, men han havde set røg fra lejligheden ovenpå, og så gik alvoren først op for mig, fortæller Lisbeth Petersen.

Lisbeth Petersen glemmer aldrig den skæbnesvangre dag, hvor en mor og hendes fireårige barn mistede livet.

- Det var forfærdeligt og vi var magtesløse, det var en dag vi aldrig glemmer, tilføjer hun.

I forbindelse med sluktningsarbejdet blev Smørblomsten sod- og vandskadet og lokalet har været utilgængeligt lige siden. Hun skal derfor starte helt forfra, med at indrette sig som hun kan - i de midlertideige lokaler.

- Det bliver svært, men jeg gør det så godt som jeg nu kan, så mine kunder kan se at jeg stadig er her, siger hun til avisen.

Der er ingen tidshorisont på de midlertidege lokaler, men Lisbeth petersen fortæller at forsikringsselskabet har oplyst at hun allertidligst til februar, kan forvente at vende tilbage til sine vante omgivelser.

- Situationen er svært at forholde sig til, for jeg har arbejdet i Smørblomsten, som ligger på hjørnet Hovedgaden og Holbækvej i Mørkøv, i 27 år og har ejet butikken i de sidste 20 af dem. Det er så trist, men opbakningen fra borgere og andre erhvervsdrivende har været helt utrolig. Jeg kan, midt i mørket, glæde mig over al støtten og omsorgen og ser fremad - trods alt. Foreløbig åbner jeg dørene her på Hovedgaden 23-25, torsdag den 1. november klokken 9.30, slutter hun.