Mathias indstillet som årets dyrehelt: Hoppede i Jyllinge Havn og reddede hund

Mathias Sørensen er indstillet som årets dyrehelt, når Dyrenes Beskyttelse kårer Årets dyreven i år.

Mathias er indstillet til prisen, fordi han reddede en hund fra at drukne i Jyllinge Havn ved at hoppe i vandet.

På dagen for redningsaktionen havde han fri. Han tog sig netop en løbetur ved havnen.

Her så han en kvinde i panik et godt stykke ude i vandet. Han kunne se to jagthunde udleve deres jagtinstinkt, for de var begge svømmet ud i fjorden på jagt efter en svane. Det lykkedes kvinden at kalde den ene hund til sig, men den anden hund var så langt ude i fjorden, at man ikke kunne se den længere.

Mathias Sørensen løb derfor ned til havnen og fandt en ældre mand, som stod og gjorde sin båd klar til sommeren. Han fortalte ham kort om situationen og fik lov at hoppe ombord, hvorefter de sammen sejlede ud i fjorden. Da de kom frem til hunden, var den godt udmattet.

Den unge mand hoppede i vandet og fik hunden op i båden. Derefter sejlede de ind til i land igen og overgav hunden til dens glade ejer.

Mathias er nomineret til Årets Helt for sin handlekraftige og modige redningsaktion. En indsats som viser stor empati for både dyr og mennesker.

Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse Årets Dyreven. En pris som gives til en eller flere mennesker, som gør en ekstraordinær indsats for dyr enten i deres arbejde eller deres fritid.

Årets Dyreven er en pris, som er med til at skabe fokus på, hvordan mennesker kan sikre dyrs velfærd og hvordan vi alle kan være det gode eksempel på, hvordan dyr behandles respektfuldt.

Årets Dyreven udvælges blandt vinderne af tre kategorier, nemlig Årets Helt, Årets Frontløber og Årets Brobygger. Det er befolkningen, som stemme og vælger hver kategorivinder. Afstemningen foregår på www.åretsdyreven.dk indtil den 19. oktober.

Kategorien Årets Helt dækker over personer, som har leveret en langvarig indsats for dyrene eller udført en spektakulær handling for at redde dyr.