Tisvildedesigner udgiver bog om sit eventyr

Kvinde bag nissefabrik i Kina og galleri i Tisvilde har fortalt sin livshistorie

ny bog I dag har hun bosat sig i Helsinge og har galleri i Tisvilde. Men karrieren har for Birgitte Frigast budt på et ophold i Kina, hvor hun satte sin navnkundige designnisse i produktion, og det hele beskriver hun i en bog, der lige er udkommet med titlen :"Min pige, dem får du aldrig solgt".

Jeg har skrevet min bog som en afslutning på en 30 år lang karriere. Men den er også blevet skrevet, fordi de færreste, i alle årene, har været klar over, hvad der skal til for at producere så høj en kvalitet som den, jeg har præsteret. Og så har jeg længe haft lyst til at skrive om de erfaringer og oplevelser, jeg har haft, især i forbindelse med mine år i Kina," skriver forfatteren i en pressemeddelelse.

Birgitte Frigast begynde at lave billedtæpper i 1974, og i 1985 tog hun en treårig uddannelse som kunstmaler.

"Som alenemor skulle der tjenes nogle penge, og det var ikke helt let, så jeg fandt på at lave en nisse, som jeg satsede på at udvikle og forsøge at sælge," skriver hun.

Planen var at blive en berømt maler, men Birgitte Frigast blev grebet af at "udvikle de små, næsten levende væsner."

"De rummede så mange af de ting, jeg havde beskæftiget mig med hele livet: Teater, scenografi, billedtæpper og maleri," skriver hun.

Livet med nisserne blev med tiden til, at hun flyttede til Kina og grundlagde sin egen fabrik. Karrieren varede i alt 30 år, og hun stoppede med at fremstille nisser i 2016.

Bogen er udkommet på forlaget Turbine, og der er reception på Kildegårdsvej 5 i Tisvildeleje den 19. oktober fra klokken 15.