Snoreklip til 12 millioner

De nye stibroer på Rungstedvej over Kystbanen med torsdag indviet med en lille ceremoni

Der blev budt på stor flot kage fra Kagekompagnet i Rungsted, da Hørsholm Kommune med formand for Miljø- og planlægningsudvalget Kristin Arendt (K) i spidsen inviterede til indvielse af de to nye stibroer på Rungstedvej over Kystbanen.

Det tog lidt mere end en håndfuld borgere imod og mødte op til snoreklip på de nye stibroer, der står i 12 millioner for Hørsholm Kommune.

Et projekt som man har kunne følge henover sommeren, hvor broen for fodgængere på hver side af kørebanen blev skiftet ud med helt nye elementer. Alt, lige fra søjler til brodæk, er udskiftet. De gamle var slidt ned i til sokkeholderne.

Arbejdet blev udført samtidig med at BaneDanmark renoverede Kystbanen nede under broen.

"Det har generet trafikken, fodgængerne og naboerne, men de nye broelementer, der kommer helt fra Tyskland, blev monteret på rekordtid. Og i dag står vi her klar til at tage dem i brug, " siger en glad Kristin Arendt og takker både Cowi og entreprenør Zacho-Lind for godt og effektivt arbejde.

Fakta om broerneo Stibroerne er selvstændige broer kun til fodgængere, selvom det ser ud som om, de er en del af broen, der fører vejen og cykelstien over Kystbanen.o Stibroerne er Hørsholm Kommunes, hvorimod broen med kørebane og cykelsti tilhører Banedanmark.o De gamle stibroer var opført i 1969 og var så nedbrudte, at det ikke kunne betale sig at renovere demo Entreprenør på projektet var Zacho-Lind A/So De nye stibroer har fået et højere rækværk og et bredere værn ned mod togskinner og køreledninger end de gamle broer.o Betonelementerne til broerne blev monteret 27. juli. De tungeste elementer vejer 47 tons, og blev monteret af en 52 meter høj 750 tons kran.