Fuldt hus til bohemisk bio-optakt til rockfilm

Der var rock'n'roll for alle pengene fredag aften i Kino Den Blå Engel i Kalundborg. Som optakt til premieren på Queen-filmen Bohemian Rhapsody spillede kopibandet Queen of Denmark et brag af en koncert foran 289 gæster i en helt fyldt biograf. Bandet har spillet rundt omkring i landet, men er for tre ud af fem medlemmers vedkommende lokale Kalundborg-drenge.

- Jeg har været skide nervøs for at spille på hjemmebane, indrømmede forsanger Jens Peter »Fjeder« Stavnstrup til publikum.

Som resten af bandet (Emil Bendixen, guitar, Michael »Mini« Fast, trommer, Nicolas Vogel, bas, og René Lund Jensen, keyboard) var han klædt helt i hvidt. På hans hvide bukser skar et sort lyn ned af hans venstre ben og pegede ned på de rød og sort zebrastribede støvler, der var så spidse, at han nemt kunne have sparket hul i stortrommen.

Det gjorde forsangeren ikke. I stedet fortsatte han med at varme op under et begejstret publikum, hvor mange var oppe at stå under hele koncerten. Jan Perriard var kommet med kæresten helt fra Køge for at se bandet, som de også har set spille i København.

- De er helt fantastiske, sagde Jan Perriard, der var iført en sort t-shirt, hvor der med rødt stod Queen og så Adam Lambert nedenunder med reference til den amerikanske sanger, der er forsanger i den nuværende udgave af Queen, der jo ikke længere har den afdøde Freddie Mercury i spidsen.

Kirkens Korshær-veninderne Merete Witthøfft, Dorthe Freiesleben og Bodil Nielsen var også med.

- Vi glæder os helt vildt, sagde Merete Witthøfft før koncerten og filmen.