Dyreparks fremtid tegnere lysere end længe

Hvis man tror det er en guldgrube at drive dyrepark i Danmark, så tager man fejl. Det ved Henrik Jensen bedre end mange. Han er bestyrelsesformand for Odsherred Zoo, og han har haft »hatten i hånden,« når leverandører og andre kreditorer skulle blødgøres.

Derfor er humøret også det bedre, når han nu, få dage før årets zoo sæson slutter, kan se tilbage på en sæson, der har bragt parken tættere på en lysere fremtid rent økonomisk.

En privat donation på èn million kroner gjorde det muligt at få ryddet op i de ubetalte regninger, og så er der nu kommet nyt liv til den fond, der driver Odsherred Zoo efter at Pia Bech-Nielsen og Joan Fuglehave, er blevet nye bestyrelsesmedlemmer.

»Jeg begynder at tro på det, og ser man på parkens halvårsregnskab, så ser det ganske fornuftigt ud med et overskud på omkring 400.000 kroner mod et underskud på 600.000 kroner sidste år, og det er egentlig lidt pudsigt, for vi har haft færre gæster i parken, men flere indtægter end sidste år. Så gæsterne må jo have lagt flere penge i år og det er jo dejligt. Nu har vi så fået to nye med i bestyrelsen, og det er nogle damer som er meget interesserede i dyr og velfærd, og de har begge god viden om hvordan man søger penge fra fonde og lignende, så jeg tror det bliver rigtig godt og at vi får nogle nye muligheder i fremtiden,« siger han til Nordvestnyt.