Historietime: Byråd sagde nej til Dannebrog

Om det faldt ned fra himlen i Estland 1219 eller fundet under slaget ved Hastings i 1066 blafrer vist endnu i vinden, men i byrådssalen kommer Dannebrog ikke til at vejre.

Det står klart efter byrådsmødet tirsdag aften, hvor politikerne drøftede et forslag fra DFs Julie Jacobsen, der ønskede flaget ind i byrådssalen. Undervejs i den halve time det tog at tale forslaget igennem, følte flere trang til at ridse historiske slag, sagn og myter op for politikerkollegerne.

Konklusionerne var dog for størsteparten af partierne, at et flag hørte til i en flagstang - ikke i byrådssalen uagtet at den nøjsomme indretning med fordel kunne gentænkes.

Julie Jacobsen mente nemlig, at byrådssalen var alt for anonym, og at flaget ville pynte på de nøgne vægge. Det gav flere hende ret i, og Venstres Morten Egeskov var klar med forslag om, at man kunne have både Dannebrog og EU-flaget hængende, eller indkøbe et maleri på Den Blå Avis, hvor man aner et flag som en del af motivet.

Thomas Nicolaisen (R) havde tilmed en gave med til Julie Jacobsen, der trods støtte fra Venstre ikke kunne vinde flertal for ideen.

- Jeg har taget et trøsteflag med til dig, eller måske er det en hadegave, sagde han og overrakte et EU-flag.