Se filmen om ’Mutter Merkel’: Festival kommer til Gentofte

På festivalen GENTOFTE:DOX kan du blandt andet se den helt nye dokumentar, der hedder ’Merkel’. Pressefoto

Fra 15. til 26. marts byder festivalen GENTOFTE:DOX på i alt fem dage med dokumentarfilm på forskellige lokaliteter i kommunen.

“På Hovedbiblioteket byder Café Henning blandt andet på tysk menu, hvorefter du kan opleve en ny dokumentar om Tysklands tidligere kansler Angela Merkel, mens Vangede Kirke viser Anne Wivels smukke og livsbekræftende erindringsfilm ’Lige før døden’ om det ukuelige personale på Bispebjerg Hospital – og om den sidste tid i hendes og hendes mand - Svend Aukens liv,” skriver Gentofte Hovedbibliotek i en pressemeddelelse.

GENTOFTE:DOX er en del af det landsdækkende initiativ DOX:DANMARK, der blev sat i søen af CPH:DOX i 2021, hvor ni kommuner var med. I 2023 er det steget til i alt 28 kommuner rundt omkring i landet.

Cykling og gidsler

På festivalen får publikum også mulighed for at opleve dokumentaren ’The Last Rider’, som er den utrolige historie om cykelrytteren Greg LeMond, der vendte tilbage fra dødens rand med et skudhul i maven for at hjemsøge Tour de France.

På Garderhøjfortet er den danske fotograf - Daniel Rye - en af hovedpersonerne i det nervepirrende gidseldrama ’The Hostage takers’, der er baseret på et chokerende, konfronterende interview med to livstidsdømte britiske ISIS-medlemmer lavet af journalisten Sean Langan.

I den kloge og morsomme ’White Balls on Walls’ på Hovedbiblioteket, kommer publikum med til møderne, når Stedelijk-museet i Amsterdam prøver at bringe kunsten ind i en ny tid, hvor diversiteten skal have et skub.

Du kan reservere billetter og se det samlede program for GENTOFTE:DOX på Gentoftebibliotekernes hjemmeside www.genbib.dk eller cphdox.dk/da/gentofte.

Jk