Kulturhavn nu også med mundtlig fortælling

Kulturhavn Gilleleje, der i forvejen er hjemsted for en biograf og et væld af kulturelle arrangementer, får nu føjet en ny aktivitet til listen af kulturtilbud.

Det er fortællergruppen Nordkystfortællerne, som foreløbig møder op i Kulturhavn Gilleleje ved tre søndagsarrangementer for at fortælle historier for både voksne og børn. Første gang er søndag 14, oktober klokken 15:00-17:00 . Arrangementet holdes i Mix-området, der er en del af Gilleleje Bibliotek.

Det første arrangement kaldes "Fortællinger fra havet". Her vil man blandt andet kunne høre myter, sagn, eventyr og andre historier, der handler om vand.

Ved det første arrangement kan publikum møde de tre fortællere Ann Mari Urwald, Lisbeth Lund og Jürgen Andresen.

Nordkystfortællerne er en gruppe af storytellers eller historiefortællere, det vil sige udøvere af den mundtlige fortælletradition- og kunst, som har holdt sammen i adskillige år. Nordkystfortællernes repertoire spænder vidt fra improvisationer over lokale sagn, skrøner, danske og udenlandske eventyr, afrikanske historier og litterære fortællinger til egne nutidige historier og meget andet.

De øvrige søndage med historiefortælling er 11. november og 9. december. Billetter a 75 kroner sælges via kulturhavnens og Gilleleje Bios billetsalg på www.kulturhavngilleleje.dk. Det er desuden muligt at købe billet ved indgangen - hvis der er ledige pladser.