Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe

Handicap Grand Prix: Lørdag den 27. oktober er der Grand Prix i Faxe Hallen. Grand Prix for Handicapbands, men afviklet nøjagtig som ,,det rigtige" Melodi Grand Prix.

10 bands fra hele landet, som på forhånd har været igennem en udvælgelse, går på scenen og præsenterer deres sang. Herefter voterer dommerne og publikum og de tre bedste numre, skal så på scenen endnu en gang, inden den endelige vinder af Handicap Grand Prix kan kåres.

Sidste år var det Krudtuglerne fra Faxe der vandt - og det er årsagen til at det store arrangement denne gang kommer til Faxe.

Krudtuglerne stiller ikke op i år, for bandets medlemmer har så rigeligt travlt med at arrangere den store begivenhed, men Faxe er alligevel repræsenteret. FSU Band fandt vej gennem nåleøjet og går på scenen med sang nummer 7.

Temaet for Grand Prix'er er Hawaii, så der bliver en eksotisk stemning i Faxe Hallen denne dag.

Konferencier bliver Martin Hillerup og Ib Elberg, som tidligere har været konferencier ved Handicap Grand Prix. Det gjorde de fremragende - så godt at Krudtuglerne bad dem også at kæde det hele sammen i år.

Dommere skal der jo også til ved et Grand Prix. Der er to musiksagkyndige i dommerpanelet, nemlig Jesper Gammelgaard og Jacob Levy - og så er der borgmester Ole Vive, socialdemokratiets formand Mette Frederiksen og DF-formanden Kristian Thulesen Dahl.

Og hvordan pokker er det lykkedes at få disse toppolitikere til at afsætte en hel lørdag i Faxe? Det var faktisk nemt, siger June Baasch-Larsen, der er medarbejder i Faxe Sociale Udviklingscenter.

Medlemmerne i Krudtuglerne kender Mette Frederiksen rigtig godt. De spillede bl.a. til hendes 40 års fødselsdag sidste år, og spurgte om hun ville være dommer ved Handicap Grand Prix. Det ville hun gerne.

Og Kristian Thulesen Dahl kender Krudtuglerne fra en demonstration ved Christiansborg for et par år siden. Her fik de en lang og god snak med ham - og henvendte sig derfor til ham, for at høre om han ville være dommer. Og han sagde også ja til at komme til Faxe.

Det er altså medlemmerne af Krudtuglerne der selv har formidlet aftalerne med de to politikere, og i det hele taget er det brugere under FSU, Faxe Sociale Udviklingscenter, der helt selv står for rigtig mange af tingene omkring Grand Prix'et.

F.eks. er den hjemmeside hvor man kan se alt om Handicap Grand Prix, lavet af en af brugerne, og her er der altså tale om en særdeles flot hjemmeside. Tag et kig på den - og se også den sjove video med Ib Elberg og Martin Hillerup. En video der også er lavet af brugerne.

Alle er velkomne til at overvære arrangementet - også alle borgere i faxe og omegn. En billet koster 200 kr. og vil man deltage i en middag efter Grand Prix'et er prisen 300 kr.

Handicap Grand Prix

Afholdes i Faxe Hallen lørdag den 27. oktober

Dørene åbnes kl. 12.00

Velkomst kl. 13.00

Første band kl. 13.15

Vinderen kåres kl. ca. 17.20

Kl. 17.30 spiller Krudtuglerne

Middag kl. 18.00

Chanda & Boomerang spiller frem til kl. 22.00

Billetsalg via hjemmesiden

www.faxehgp2018.com