Kirkens Korshær overtager vinterens nødherberg

Det ser ud til, at politikerne i Helsingør dropper idéen om om et kommunalt drevet vinterherberg i år.

Det ser nu ud til, at det bliver Kirkens Korshærs herberg Stubben på Stubbedamsvej, som kommer til at stå for at drive et herberg for hjemløse i de kolde måneder. For på det seneste møde i Social- og Beskæftigelsesudvalget besluttede medlemmerne i enighed, at denne løsning er at foretrække frem for en løsning med et kommunalt drevet tilbud i portnerboligen på Petersborg på Nordre Strandvej. Det fremgår af dagsordenen til mandagens møde i Økonomiudvalget, hvor sagen også skal behandles.

Fra 2014 til sidste vinter har Frelsens Hær drevet et nødherberg i dets lokaler på Strandgade. Et tilbud, som ikke er blevet mødt af kritik.

Imidlertid blev det i forbindelse med årets budgetforlig, som blev indgået af alle partier foruden DF og Lokaldemokraterne, besluttet, at kommunen skulle udvikle et specielt tilbud til målgruppen. Samtidig blev beløbet til vinterforanstaltninger for hjemløse blevet reduceret fra 656.000 kroner til 400.000 kroner. Dette skal dog ifølge forvaltningens sagsfremstilling ses i sammenhæng med, at der i starten af åre åbnede seks såkaldte skæve boliger ved institutionen Pensionatet I Hornbæk, som er beregnet på noget af den samme målgruppe.

I første omgang er der dog lagt op til, at tilbuddet bliver henlagt til Stubben på Stubbedamsvej, som i sidste vinter i mindre omfang visiterede borgere i nød til en madras i herbergets kælder i den koldeste periode. Dette tilbud vil man gerne fortsætte med. Der er tale om et tilbud, som udelukkende skal rumme såkaldte gadesovere uden andre overnatningsmuligheder. Det er planen, at det er Stubbens frivillige, som skal tage sig af opgaven. Hvis antallet af overnattende stiger til 4 til 5, så regner Stubben med, at der skal hyres personale til et beløb omkring 200.000 kroner. Dette tilbud vil således koste 400.000 kroner i forhold til det midlertidige kommunale tilbud i Petersborg.