Væverforening fejrer sig selv med udstilling

jubilæum Holbo Herreds Væverforening kan markere sin 40 års-fødselsdag, og det fejres med en weekend-udstilling, der begynder i Kultursalen i Helsinge fredag 2. november.

Beggrunden for Holbo Herreds Væverforening er en aktiv Ramløse-borger, Ellen Nielsen, der i midten af 1970'erne åbnede sit hjem for væveundervisning. Dette blev så stor en succes, at hun blev tvunget til at lukke den lille private væveskole på grund af naboklager over "alle de parkerede biler".

Men datidens gæve kvinder var ikke sådan at stække vingerne på, og de dannede Holbo Herreds Væverforening 2. november 1978.

Der skulle dog gå mere end seks år, inden foreningen fik sine første egne lokaler på 1. salen af Annisse gamle skole i januar 1985. Indtil da havde man flyttet rundt på vævene fra sted til sted.

Da man først havde fået egne lokaler, voksede foreningen med andre håndværk. I dag har foreningen selvstændige grupper med egen tovholder, hvor der væves, filtes, broderes, sys, kniples, spindes, strikkes, pileflettes og trædrejes, og der er stadig plads til nye håndværk og interesser.