8000 børne-bøger sendt ud: Men forfatteren vil helst have fat i mor og far

En gratis pixi-bog fra Region Sjælland, der indtil videre er blevet sendt ud i mere end 8.000 eksemplarer til skoler og børnehaver overalt i regionen, har i virkeligheden en helt anden målgruppe. Bogen »Rikke redder liv«, der handler om Rikke og hendes mor, der har taget et førstehjælpskursus, så hun kan redde liv, skal forhåbentlig inspirere børnenes forældre og andre voksne til at blive frivillige hjertereddere.

Det fortæller bogens forfatter Karina Valaker, sekretariatsleder i præhospitalt center i Region Sjælland til Sjællandske.

- Børn kan godt gøre nogle ting, når ulykke rammer, som eksempelvis at hente hjælp. Men i udgangspunktet er de for små til at kunne yde direkte hjælp som hjertemassage. Tanken bag det her handler lige så meget om at vække tanker og eftertanke hos deres forældre eller andre voksne, som de eksempelvis læser bogen sammen med, siger Karina Valaker.

Hendes bog fokuserer med vilje kun på Rikke og hendes mor, der har taget et førstehjælpskursus og dermed i datterens øjne bliver en superhelt, frem for eksempelvis en konkret ulykke. Blandt andet fordi den skal kunne læses af børn i børnehavealderen.

- Selve historien foregår for en stor dels vedkommende i et supermarked, hvor Rikke og hendes mor blot taler sammen. På den måde kan bogen både læses som det, den er, nemlig en lille fortælling. Men håbet er også at inspirere til at man kan blive superhelt ved at tage et lille kursus, hvor man bagefter kan gøre en rigtig stort forskel, siger Karina Valaker.