Billeder: Lys blev tændt for at mindes og knække cancer

Eleverne, der nu går på 8. årgang på Store Heddinge Skole, har for fjerde år i træk travl i denne uge med at samle ind til fordel for bekæmpelse af kræft. Det sker i forbindelse, at uge 43 officielt er udnævnt til Knæk Cancer-uge, som afsluttes med et stort indsamlingsshow på TV2 lørdag aften fra klokken 20.

Hele ugen har man kunnet møde dem elverne i byens butikker med indsamlingsbøsser i hånden. De har også været på udkig efter pantflasker og -dåser.

I aftes holdt de så en lysevent i Munkegårdsparken mellem klokken 18 og 21, hvor man også kunne deltage i lotteri med præmier sponseret af byens butikker. Derudover var der salg af kaffe og kage.

Sidst men ikke mindst kunne man købe og dekorere sin egen personlige lyspose, som bagefter blev til en lille del af en smuk Knæk Cancer-blomst på anlægget foran Munkegården.

- Det gik godt, men der kom desværre ikke så mange som sidste år, men jeg vil tro der har været omkring 100 mennesker. Det var en fin og hyggelig aften. Vi har ikke et samlet resultat endnu, men vi har fået samlet omkring 11.000 kroner ind på nuværende tidspunkt, forklarer Stina Birk Nielsen, der er lærer på ottende årgang, da DAGBLADET taler med hende.