Energitjek: "Succeshistorie" i en økonomisk presset kommune

MILJØ Halsnæs Kommunes tilbud om gratis energitjek af sommerhuse er blevet vel modtaget af ejere, der gerne vil have tips om bl.a. energirenovering og forbedret indeklima.

"Det er jo en rigtig succeshistorie, som jeg som udvalgsformand naturligvis er meget glad for. Her er der en mulighed for at hjælpe borgere til at hjælpe sig selv og klimaet - og folk har taget godt imod. Udover besparelserne på egen pengepung, kan man som borger optimere sit energiforbrug og dermed også bidrage til at modvirke klimaforandringer," fortæller miljø- og planudvalgets formand Anja Rosengreen, SF.

"Jeg håber meget, at det vil vække til inspiration hos endnu flere. Det er jo fortsat mit ønske at kunne tilbyde flere af dens slags borgerrettede indsatser, når der er mere luft i det kommunale budget. Det er en slem situation at være i, at vi lige nu er så presset på økonomien, at vi ikke har råd til at gøre det nødvendige i forhold til miljø og klima," konstaterer udvalgsformanden efter den seneste tids spareforslag i forbindelse med 2019-budgettet, hvor også miljøområdet rammes af nedskæringer. /an