Milepæl nået på kystsikring: - Nu skal vi i mål

Aldrig har folk været så glade for at se så mange spader samlet på et sted. Fredag i de sene eftermiddagstimer markerede flere hundrede mennesker fra Jyllinge Nordmark, at det var tid til første spadestik på den kystsikring, som har været undervejs, siden oversvømmelserne ramte efter stormen Bodil den 6. december 2013. Det gjorde de med et fælles spadestik.

Og det var så sandelig en festdag. Jytte og Knud Ebbesen bor i første række til fjorden, og de glæder sig til, at kystsikringen kommer.

- Vi har boet her i 22 år. Siden Bodil har vi sovet dårligt hver gang, der har været storm fra nordvest. Det er absolut en glædens dag, lød det fra Knud Ebbesen, som til lejligheden havde fundet sin gamle spade frem og malet et dannebrogsflag på den.

- Vi har ingen flagstang, så vi markerer det sådan her, smiler han.

Majbritt Bech Sørensen havde taget sin otte-årige søn Viktor med.

- Det betyder rigtig meget for os. Det har været nogle lange år med bekymringer. Vi glæder os til en vinter, hvor vi ikke skal stå herude i gummistøvler med hul i og holde fast på en watertube, siger hun.

Ved lejligheden var der taler fra både borgmester Joy Mogensen (S) og klima- og miljøudvalgsformand Karim Arfaoui (S). Men det var digelaget, som høstede klapsalverne, og formand Philip Lange Møller var en glad mand.

- Jeg ser til projektet to gange om dagen, og vi holder byggemøde hver 14. dag. Nu skal vi i mål. Det ved håndværkerne godt. Det gode i forhold til denne vinter er, at for hver dag der går, så hjælper sikringen mere og mere, også denne vinter, siger han.

Hele byggeriet forventes færdig næste sommer, og derfor vil der være endnu en vinter, hvor Jyllinge Nordmark ikke er helt sikret mod vandet.