Borgere og forældre blæser til kamp mod skolelukning

En underskriftsindsamling og flere planlagte dialogmøder er bare nogle af de skyts, som forældre og borgere i Holme-Olstrup er ved at samle sammen.

I begyndelsen af oktober blev et nyt forslag til en større omorganisering af skoleområdet i Næstved Kommune sendt i høring, og i den forbindelse stod det klart, at Holmegaardskolen, afdeling Holme-Olstrup sandsynligvis står til at lukke den 31. juli 2019.

- Det virker som om, at politikerne bare vil udvise handlekraft. Hvor er fornuften? Hvor ligger kvalitetsløftet, spørger Søren Peter Foldberg, der er tidligere lærer på skolen og bor i Holme-Olstrup. Sammen med flere andre af områdets beboere er han nu gået ind i kampen for skolens overlevelse.

- Vi kæmpede for vores skole i 2016, da skolestrukturen blev ændret, og det vil vi gøre igen, siger han.

Næstformand i Børne- og Skoleudvalget, Michael Perch (S), forklarer, at årsagen til den kommende skolelukning i Holme-Olstrup handler om økonomi.

- Vi har foreslået at lukke skolen på den baggrund, at det er en meget dyr matrikel. Vi står i den situation, at vi har to halvtomme skoler, der ligger geografisk tæt på hinanden. Ved at lukke matriklen i Holme-Olstrup kommer der en besparelse på tre og en halv million kroner, som kan bruges et andet sted indenfor skolevæsenet, forklarer næstformanden.

Læs mere om kampen mod skolelukningen i Holme-Olstrup i lørdagens udgave af Sjællandske. Du kan læse mere om sagen - og resten af dagens avis - på dette link: https://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy