Solbakken: Slavia stiller med vild og uhæmmet offensiv

Ståle Solbakken mener, at Slavia Prags offensiv adskiller sig fra de øvrige hold i FCK's Europa League-gruppe.

FC København møder torsdag aften på hjemmebane Slavia Prag i tredje spillerunde i Europa Leagues gruppespil.

FCK-manager Ståle Solbakken betegner holdet fra Tjekkiets hovedstad, som det mest formstærke hold i gruppe C, der også tæller Zenit St. Petersborg og Bordeaux.

Slavia Prag er godt kørende i den hjemlige liga. I Europa har holdet både vundet og tabt en enkelt kamp hidtil i gruppespillet.

- Slavia har en mere vild og uhæmmet offensiv, end de andre to hold i gruppen. De tænker ikke så meget over, hvem de møder, og om de er hjemme eller ude.

- Bordeaux og Zenit har lidt klarere kendetegn i forhold til, hvor de står på banen, hvor Slavias offensive spillere virker til at have lidt friere roller og skifter mere position, siger Solbakken ifølge FCK's hjemmeside på et pressemøde.

FCK topper gruppe C med fire point, efter at holdet for tre uger siden vandt 2-1 ude mod Bordeaux. Gruppespillet blev indledt med 1-1 i Parken mod Zenit.

Slavia Prag lagde ud med at slå Bordeaux på eget græs, inden det senest blev til et 0-1-nederlag ude mod Zenit.

- Slavia Prag er nok det hold i gruppen, der er i bedst form lige nu.

- De vandt i weekenden, de er fulde af optimisme, de kørte hårdt på ude mod Zenit og havde mange afslutninger, selv om en del var skud udefra. Men 13-2 i hjørnespark vidner om, at de lagde et godt tryk, siger Solbakken.

Nordmanden fortæller, at FCK vil forsøge at spille sit eget spil. Han har samtidig udpeget de største tjekkiske profiler over for sine spillere.

- Så vi er fortrøstningsfulde i forhold til at præge kampen, men vi skal også være dygtige i de perioder, hvor vi kommer til at forsvare os, siger han.

Carlos Zeca blev udvist i overtiden i FCK's seneste kamp ude mod Bordeaux, og derfor er han i karantæne i torsdagens opgør mod Slavia Prag. Solbakken har dog endnu ikke lagt sig fast på, hvem der spiller på midtbanen.

I forhold til weekendens kamp mod Vejle i Superligaen er der blevet plads til Nicolaj Thomsen i truppen.

Der er kampstart torsdag klokken 18.55.