Rumænske butikstyve på togt mens landsmænd var i retten

Fredag klokken 11 blev to rumænske mænd på 21 og 22 år fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved.

De var dagen før blevet snuppet som butikstyve med tyvekoster for 1.500 kroner, som de havde stjålet fra Netto på Åderupvej.

I mændenes bil fandt politiet desuden tyvekoster for 3.500 kroner fra Kvickly på Kvægtorvet.

I selv samme time som grundlovsforhøret forlod to rumænske landsmænd på 27 og 48 år Rema 1000 på Erantisvej i besiddelse af varer for knap 2.000 kroner - som de vel at mærke heller ikke havde betalt for.

En snarrådig kunde opdagede udenfor butikken de to mænds tyveri og skyndte sig at få fat i købmand Kristian Nielsen, som befandt sig i butikken.

Han skyndte sig ud for at stoppe mændene, som han spottede ved det nærmeste busstoppested. De var tilsyneladende ved at tage flugten med det offentlige.

Flugt blev der aldrig tale om, men de fik alligevel en køretur med det offentlige, for inden købmanden nåede frem til mændene, blev han overhalet af en patruljevogn for fuld udrykning, fortæller han.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 11.46, og 11.55 var de to mænd anholdt - 55 minutter efter landsmændenes grundlovsforhør begyndte et andet sted i byen.

De to mænd fra Rema 1000 blev kørt til politigården og modtog lørdag en såkaldt administrativ udvisning, som betyder at de allerede er sendt ud af landet.

Om der er en sammenhæng mellem de fire mænd, ved politiet ikke. Umiddelbart mistænkes det ikke, oplyser vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi søndag aften.

De to mænd, som var i grundlovsforhør fredag, er varetægtsfængslet i to uger frem til 3. november.