Tennis i mørke for teenagepiger

Lørdag den 3. november klokken 13-21 lægger Ølstykke Tennishal baner til en såkald Girlcamp for piger fra fire lokaler tennisklubber i lokalområdet. Her skal pigerne både spille tennis i mørke ved hjælp af UV-lys og stærke neonfarver, træne tennis og lave tennislege, høre musik, spise pizza og hygge med brætspil.

Det er Ledøje-Smørum Tennisklub, Ølstykke Tennisklub, Frederikssund Tennisklub og Jyllinge Tennisklub, der er gået sammen om at arrangere girlcampen for deres cirka 40 piger fra årgangene 2001 til 2017.

- Vi regner med 20-30 stykker til selve arrangementet, fortæller Maj-Britt Quitzau, der er ungdomsudvalgsformand i Ølstykke Tennisklub til Frederiksborg Amts Avis.

I en pressemeddelelse oplyser klubberne, at baggrunden er, at det ikke altid er nemt at være pige i tennissporten i dag.

»Mange klubber kæmper med at få piger nok til deres pigehold i holdturneringen. Det er også alment kendt indenfor sport, at piger bare har særlige behov, især når de kommer op i teenageårene.«, konstaterer de.

Derfor var de ikke sene til at byde ind, da DIF i samarbejde med Always inviterede til ansøgninger for Girlcamps, og det lykkedes også at få tilskud til arrangementet

»Vores Girlcamp er ikke bare en traditionel træningslejr for pigerne udelukkende med tennis på banerne. Vi har derimod ønsket at lave et arrangement, som også sætter fokus på at hjælpe pigerne med at opbygge stærkere relationer med hinanden og støtte dem i at huske, at det først og fremmest skal være sjovt at spille tennis.«, oplyser klubberne.