Nu kan hele landet se Mikkel i tv

Han tog sine første spæde skridt som skuespiller i ungdomsteaterforening Limenas i Birkerød, hvor han er vokset op og har gået på Sjælsøskolen og sidenhen på Birkerød Gymnasium. Fra i morgen kan den 26-årige skuespiller Mikkel Becker Hilgart så opleves på tv- skærmene over hele landet, når der klokken 21.00 er premiere på den nye tv-serie Sygeplejeskolen på TV2 Charlie.

- Det er en drama-serie, som handler om efterkrigstiden, hvor der var mangel på sygeplejersker. Serien udspiller sig i 1952, og fordi manglen blev så stor, besluttede man sig for at lave et forsøg med at optage mandlige sygepleje-elever, siger Mikkel Becker Hilgart, der i serien spiller rollen som Peter.

Mikkel Becker Hilgart fortsætter:

- Det var virkelig et forsøg i begyndelsen, fordi man var i tvivl om, om mændene besad empati nok. Man vidste, at kvinderne havde det til overmål, men man var simpelthen i tvivl om, om mændene også havde det. På den tid var det jo også en stor og ny ting, at man havde hold af studerende, hvor kønnene blev blandet på den måde.

I perioden, hvor serien blev indspillet, spillede Mikkel Becker Hilgart, der er bosat i Aarhus, også med i West Side Story på Aarhus Teater, hvilket gav lidt logistiske udfordringer.

- Jeg stod op klokken 3 om natten for at tage et tog fra Aarhus, hvor jeg bor, til Roskilde, hvor serien altså blev optaget. Når dagens optagelser var slut, tog jeg så toget tilbage til Aarhus, så jeg kunne spille med i West Side Story, og så var jeg hjemme i seng omkring midnat, hvor jeg lige kunne få tre timers søvn, inden jeg skulle op og af sted igen, siger Mikkel Becker Hilgart med et grin.

Som nævnt i begyndelsen af artiklen har Mikkel Becker Hilgart brugt en del af sin ungdom i Birkerød på at spille teater i Limenas.

- Jeg startede i Limenas, da jeg var 11 år og gik der i omkring fem år, og det var der, jeg fandt ud af, at jeg godt kunne lide at spille skuespil, og at jeg egentlig også havde flair for det, siger Mikkel Becker Hilgart, der også havde stor social gavn af at være med i Limenas.

- Jeg fik mange rigtig gode venner, som jeg stadig har tætte forhold til i dag, så der var mange af grundstenene til det liv, jeg lever i dag, der blev lagt i Limenas, siger Mikkel Becker Hilgart, der således ikke er i tvivl om vigtigheden i, at der findes tilbud til unge såsom Limenas.

- Det har selvfølgelig været sindssygt vigtigt for mig, som gerne ville gøre en karriere ud af skuespillet, at der var en mulighed for at prøve det af, lige såvel som at de af mine venner, der drømte om at blive fodboldspillere, havde mulighed for at spille fodbold på et seriøst plan, siger Mikkel Becker Hilgart.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis lørdag.