Wiinblad bliver fejret

Keramikeren, kunstneren og levemanden Bjørn Wiinblad, der i år ville være fyldt 100, fejres i år hos Roskildes to Imerco-butikker.

Han var kendt for sin fabulerende streg og frodige kvindeskikkelser, og med sin enorme produktion står han for et farverigt kapitler i dansk brugskunsthistorie.

I uge 43 oven på efterårsferien hyldes hans design i Imerco Home Roskilde i Algade 10 og på Ro's Torv med en udstilling.

Her er de to butikschefer Dorte Lykke Olsson og Thomas Ekelund sammen med det øvrige personale klar til at vise noget af det bedste fra Wiinblad.

Wiinblad hyldede bl.a. de forskellige sæsoners skønhed i al sin kunst, f.eks. i porcelænsfigurerne Forår, Sommer, Efterår og Vinter. Figurinderne i hvid porcelæn er efterårets største nyhed

En anden markant del af udstillingen er Wiinblads akvarel, 'Mademoiselle', fra 1974. Plakaten er genoptrykt netop i forbindelse med kunstnerens 100 års dag.

I en periode har der været stille omkring Wiinblad, som døde i 2006, men nu er hans arbejde igen populære. Originale eksemplarer er gode loppefund eller eftertragtede samlerobjekter.