Aleris sælger drift af danske plejehjem i milliardhandel

Aleris, der blandet andet står for private plejehjem og hjemmehjælp, har solgt forretningsben for milliarder.

Virksomheden Aleris har solgt den del af sin forretning, der blandt andet driver private plejehjem i Danmark, Sverige og Norge.

Køberen er svenske Ambea. Handlen beløber sig til 1,87 milliarder kroner. Det oplyser selskaberne i to separate meddelelser.

Aleris Omsorg, som det frasolgte forretningsområde hedder, har 6000 ansatte i Norden, hvoraf de 755 er i Danmark. Sidste år var omsætningen på 3,5 milliarder kroner.

Aleris Omsorg driver seks plejehjem i Danmark og to botilbud for handicappede.

Derudover står virksomheden for hjemmepleje for knap 4000 borgere og tilbyder desuden også genoptræning.

Ambea har i forvejen 15.000 ansatte i Sverige og Norge. Med købet bliver virksomheden den største aktør på området i Norden.

Handlen påvirker ikke Aleris' privathospitaler i Danmark, der ligger syv steder i landet. De vil fortsat være ejet af Aleris.

- Salget af Aleris Omsorg betyder, at Aleris nu udelukkende beskæftiger sig med sundhedsvæsenet, siger Alexander Wennergren Helm, koncernchef Aleris, i en pressemeddelelse.

- Det giver os de bedste forudsætninger for at styrke vores fokus på at levere nye og innovative sundhedstjenester inden for de områder, hvor vi ser et stigende behov i markedet - for eksempel psykologisk rådgivning og digitale sundhedsløsninger, siger han.

Inden handlen er helt på plads, skal den godkendes af konkurrencemyndighederne i Danmark, Sverige og Norge.

Aleris blev stiftet i 2005 og er ejet af det svenske selskab Investor. Det har den svenske rigmandsfamilie Wallenberg blandt ejerne.