V vil vælte borgmester

Om godt tre år skal der igen være kommunalvalg, og Venstre går benhårdt efter at vælte borgmester Thomas Adelskov (S), og to markante kandidater har allerede meldt sig som spidskandidater efter Morten Egeskov.

Spidskandidaten skal vælges på et åbent medlemsmøde i Venstre den 8.november, men den lokale partibestyrelse har allerede udpeget deres favorit, byrådets yngste medlem, den 31.årige Mathias Hansen, og han er overbevist om, at han kan blive borgmester.

»Bestyrelsen i Venstre har det sidste halve års tid lavet et kæmpe forarbejde, for at finde den kandidat de mener vil have de bedste chancer ved næste valg, og de har efter en grundig analyse og en personlig samtale valgt at pege enstemmigt på mig. Jeg er både beæret og ydmyg over den tillid de har valgt at vise mig. Jeg har stor respekt for borgmesteren, og anerkender det arbejde han har gjort for kommunen, men jeg er af den overbevisning, at det nu er tid til at få friske øjne på borgmesterkontoret,« siger han.

Mathias Hansen er dog ikke det eneste Venstremedlem, der ønsker at blive borgmester, for også 45-årige Karina Vincentz stiller op, efter opfordring fra flere medlemmer, siger hun. Hun er i dag skoleder i LOF og er gift med Allan Andersen, der er socialdemokratisk medlem af byrådet.

»Jeg tror jeg kan være med til at få styrket Venstre, så vi kan få mere indflydelse, og det er klart, at den største indflydelse er at få borgmesterposten. Mathias og jeg er forskellige profiler, og det er jo et valg som Venstres medlemmer skal træffe, men jeg har den erfaring, der skal til for at drive en organisation på både de indre og de ydre linjer, og jeg har et enormt drive og engagement. Jeg tror jeg er bedre til at sætte en vision for Odsherred Kommune, og jeg synes at Thomas Adelskov de sidste mange år har haft for meget fokus på driften uden at opstille de store visioner for, hvor Odsherred skal bevæge sig hen. Det kan jeg, og på den måde kan vi sørge for, at Odsherred bliver den bedste kommune at bo i,« siger hun til avisen.