Ida så tilbage på 15 år med butik

Ida Berg fejrede i fredags sit 15-års butiksjubilæum med åbent hus i gården ved sin blomsterbutik, Flowers by Ida, på Bækkemosevej mellem Tåstrup og Varpelev. Her dukkede rigtigt mange mennesker op for at fejre dagen med hende.

Nogle gange er det mødet med den rigtige person på det rigtige tidspunkt, der bliver afgørende for en livsbane. Det er i hvert fald tilfældet for blomsterdekoratør Ida Berg, der i dag er indehaver af gårdbutikken Flowers by Ida.

Selv husker hun mest mødet i billeder. Et skrivebord. Hvordan hun selv, hendes far og bankrådgiveren sad placeret i forhold til hinanden. Følelsen af optur, da hun efterfølgende sad i bilen med et bevilget lån på 75.000 kroner, så hun, kort før sin 22-års fødselsdag, kunne købe sig ind i butikken i Store Heddinge i Rengegade, der midt i juli 2003 åbnede som blomsterbutik under navnet Askepot.

Bankrådgiveren fra dengang, Kaj Christensen, derimod, husker derimod tydeligt mødet med Ida Berg i DiBa Bank i Algade. Hun gjorde så stort indtryk på ham, at han fredag havde taget turen fra Solrød Strand og var at finde blandt de cirka 100 gæster, der lagde vejen forbi for at ønske jubilaren tillykke.

- Verden var måske lidt betænkelig ved, at sådan en ung pige ville starte noget selv. Men det, jeg husker bedst, var Idas kæmpe drive og energi. Hun havde nogle meget faste ideer om, hvordan hun ville drive butik. Og så måtte jeg sige til banken, at det her, dét skal vi simpelthen være med til, fortalte Kaj Christensen.

Jubilaren var overvældet over det store fremmøde, men havde sørget for, at ikke al opmærksomhed var på hende selv. Hun ville nemlig helst bruge dagen på at fejre sine kunder og kursister, familie og venner, da hendes jubilæum er et direkte udslag af netop deres støtte og opbakning gennem alle årene.