Se ALLE billederne: Havets dronning på visit

Selv om rederiet Cunards flagskab kun er verdens 4. største krydstogtskib - så bliver det regnet for et af verdens flotteste, og går også under navnet »Havets dronning«.

Tirsdag morgen omkring klokken 07 lagde skibet endnu engang til på Helsingørs red ud cirka ud for færgernes opmarcarealer og trykkerdammen syd for Helsingør Havn.

Skibet er med sin længde på 345,03 meter og hele 17 dæk alt for stor til Helsingør Havn, og passagerne blev derfor sejlet i land i såkaldte tenderbåde, som lagde til ved Kongekajen. Her stod busser klar til at køre passagerne på ture i Nordsjælland eller København. Passagerne havde naturligvis også mulighed for at se Helsingørs mange attraktioner.

Queen Mary 2 blev afleveret fra det franske værft Chantiers de l`Atlantique i St. Nazaire 22 december 2003, og skibet blev døbt 8. januar 2004 af dronning Elizabeth i Southampton, som også er skibets hjemby,

Skibet sejler i øvrigt en del af året i rutedrift over Atlanten fra Southampton til New York, en tur, som tager mellem seks og syv dage.

Klokken 18 sejler skibet videre fra Helsingør i retning mod næste stop, der er Oslo.