Skovly åbner gårdbutik

Åbent hus: Josephine og Henrik Grundtvig Henriksen åbner Skovly Gårdbutik på Østerskovvej 5, der ligger nøjagtig midtvejs mellem Karise og Dalby - fem kilometer til hver by.

Søndag den 26. august holder de åbent hus fra kl. 10 til 15, hvor grillen er tændt, og hvor man kan få smagsprøver på det kød man kan købe i butikken, der ellers har åben torsdage og fredage kl. 16 til 18 og efter aftale.

Kødet kommer fra gårdens egne køer af racen Dexter og fra deres får. Dexter er en lille ko af irsk oprindelse, og kødet herfra anses blandt mange kokke, som noget af det bedste kød med en meget fin fedtmarmorering.

Skovlys køer bruges alle til naturpleje, og en del af deres køer går ved Tryggevælde Å og på Enø, men man kan dog også se nogle af dem ved gården på Østerskovvej.

Også de fleste af gårdens får bruges til naturpleje, og derved sikrer man sig, at dyrene har nogle meget gode livsbetingelser, der giver noget godt kød, fortæller Henrik Grundtvig Henriksen.

Foruden at passe gården arbejder Henrik også som maskinfører, mens Josephines primære beskæftigelse er gården, som også indbefatter firmaet Skovly Hø, der producerer hø til marsvin og kaniner, og som sælges gennem dyrlæger, dyrehandlere på internettet.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft.