Stormen Johanne rammer vestkysten: Pak havemøblerne væk

DMI advarer om storm med vindstød af orkanstyrke. Stormen vil ramme fra vest i løbet af natten til fredag.

Vejrmenuen har længe stået på sol og tørke, men det ser anderledes ud natten til fredag, hvor en storm - som allerede er døbt Johanne - rammer Danmark fra syd og vest.

Uvejret vil sent natten til fredag ramme Vadehavet med meget blæsende hård vind til hård kuling og vindstød op til stormstyrke, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Det kraftige vindfelt breder sig op langs Vestkysten, og befinder man på strækningen fra Blåvand til Skagen, vil man en overgang kunne opleve storm med vindstød af orkanstyrke.

Vindstød af orkanstyrke vil være på 33-35 meter i sekundet, og derfor risikerer tagsten af blæse ned, og træer kan vælte.

Mette Wagner, vagthavende ved DMI, opfordrer derfor til, at man sikrer sig mod stormen. Havemøblerne og forteltet til campingvognen skal eksempelvis pakkes væk.

- Alle løse genstande skal pakkes væk, fordi ellers skal man ud og lede efter dem i morgen. Grillen, som har været jævnligt brugt i løbet af sommeren, skal også pakkes væk for det næste døgns tid, siger hun.

Af sikkerhedsmæssige grunde vil en række tog i Jylland være aflyst i løbet af fredagen, oplyser Banedanmark. DSB oplyser, at man ikke indsætter togbusser på de berørte strækninger.

Rejseplanen er torsdag aften ved at blive opdateret, så man kan se, hvilke tog der er indstillet.

Johanne byder også på en omgang regn, og der kan komme kraftige regn- og tordenbyger, som bevæger sig op over landet fra syd. De kan være så kraftige, at der kan komme skybrud.

Risikoen for skybrud er størst i den sydlige del af landet. De ventes at være overstået midt på natten.

Hele landet vil kunne blive ramt af uvejret, men midtjyderne slipper formentlig billigst.

- De slipper ikke for blæsevejret, men de vil kun få vindstød op til kulingstyrke på 13-20 meter i sekundet, siger Mette Wagner.

Midt- og Vestjyllands og Syd- og Sønderjyllands Politi advarer på Twitter også om de voldsomme vindstød:

- Det kan være farligt, hvis vinden får fat i havemøbler, trampoliner og redskaber. Pak så meget som muligt væk og fastgør resten solidt til jorden, skriver Midt- og Vestjyllands Politi.