Borgmester ved den sidste kræmmeråbning: "Det er helt særligt og storslået, det I har bedrevet"

Kirsten Jensen åbnede det sidste Hillerød Kræmmermarked torsdag eftermiddag

åbning og lukning Det var traditionen tro Hillerød borgmester, der stod for den officielle åbning af Hillerød Kræmmermarked, der slog dørene op torsdag klokken 16.

I Vise Vers Teltet på kræmmerpladsen gik Kirsten Jensen på scenen for at åbne det sidste kræmmermarked.

"Det er en speciel fornemmelse at stå her til åbningen af kræmmermarkedet i år. På den ene side er det lige så festligt, som det plejer at være. Foran os ligger fire dags fest og glæde og hygge. Musik, handler, gamle og nye venner, godt samvær og alt sammen med det gode formål at støtte en lang række foreninger i Hillerød med overskuddet på typisk mellem 800.000 og 900.000 kroner," sagde borgmesteren.

"På den anden side, så er det jo også med vemod, vi står her. For det er sidste gang, vi åbner kræmmermarkedet i denne form," tilføjede hun.

Kræmmerpladsen på Smørkildevej skal nemlig bruges til det nye superhospital og den nye bydel Favrholm, og derfor er det sidste år med kræmmermarked i Hillerød, da folkene bag kræmmermarkedet og Hillerød Kommune ikke har kunnet finde en ny egnet plads.

"Så det er både en åbning og en slutning, vi står foran her. Eller måske skal vi hellere sige en begyndelse. Begyndelsen på noget nyt. For de gæve mennesker bag kræmmermarkedet har allerede været ude og fortælle, at de er i gang med at tænke nye tanker. Det kan de ikke lade være med, sådan er de, og de motiveres også af lysten til at gøre noget, der kan støtte vores foreninger og børne- og ungearbejdet og lysten til fortsat at sætte Hillerød på danmarkskortet. Hvem ved hvad det kan blive til? Vi tror i hvert fald på det i byrådet, og har bevilget 3 millioner kroner, en hvert år i tre år, til at understøtte denne forandring fra det, vi har kendt i årevis, til noget nyt og godt," sagde Kirsten Jensen.

"Jeg er vemodig over, at vi åbner kræmmermarkedet i denne form for sidste gang, men kræmmerne selv siger, at vi skal glæde os over lige præcis denne fest i disse dage og begynde at glæde os til det nye, der vil komme til at ske," sagde Kirsten Jensen, der samtidig benyttede lejligheden til at takke de mange mennesker - både arrangører, foreninger og frivillige - der har været med til at stable Hillerød Kræmmermarked på benene igennem 36 år.

"Det er helt særligt og storslået, det I har bedrevet år efter år. 36 år er det blevet til i denne omgang, siden kræmmermarkedet blev genoplivet i 1982," sagde borgmesteren.

Hillerød Kræmmermarked fortsætter til søndag klokken 18.