Stærkt samarbejde om erhverv og uddannelse: -Vi har allerede skabt gode resultater

Med i samarbejdet er Søren Elnebo Lau, direktør i FGU-Skolen Øst, Tue Christian Sanderhage, direktør i Vestegnen HF og VUC, Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Bjarke Oxlund, dekan på Roskilde Universitet, Ida Diemar, rektor på Høje-Taastrup Gymnasium, Jesper Østrup, direktør på Roskilde Tekniske Skole, Henrik Vinther Odgaard, vicedirektør på Københavns Professionshøjskole og Jeppe Rosengård Poulsen, direktør på SOSU H. Foto: Roskilde Tekniske Skole

Et samarbejde mellem otte uddannelses- og virksomhedspartnere har resulteret i en ny samarbejdsaftale om Campus-partnerskab i Gadehavekvarteret i Høje-Taastrup Kommune. Samarbejdet har allerede været i gang i to år og har haft succes med at skabe praksisnære undervisningsforløb mellem grundskoler og erhvervsskoler. Partnerne, heriblandt to nye, har nu forpligtet sig til at arbejde sammen i yderligere to år for at realisere ambitionerne omkring campus med erhvervsuddannelser og andre uddannelsestilbud.

- Det vigtige samarbejde med uddannelses- og virksomhedspartnere i Campus-partnerskabet har allerede skabt gode resultater, og jeg er glad for, at vi med den nye aftale fortsætter arbejdet med at etablere campus i Gadehavekvarteret, lød det fra borgmester Michael Ziegler, da han tirsdag den 2. april underskrev den nye samarbejdsaftale på Roskilde Tekniske Skole, som er en af partnerne.

Han nævnte blandt andet skolens samarbejde med Ole Rømer-Skolen om læringsforløbet "Klimahåndværker", samt SOSU H, der har gennemført forløbet "Velfærdsmedarbejder" med Mølleholmskolen. Derudover påpegede han den succesfulde uddannelsesaften, hvor over 700 unge og deres forældre to år i træk har deltaget for at få hjælp til valg af ungdomsuddannelse.

Michael Ziegler fremhævede desuden den stigende interesse for erhvervsuddannelser hos de unge, hvor 16,1 % af de unge fra skoler i Høje-Taastrup Kommune søgte ind på en erhvervsuddannelse i 2023, og tallet steg til 23,7 % i 2024.

Campus-partnerskabet vil også indgå i udarbejdelsen af en "Vidensby-strategi" for hele Gadehavekvarteret med ambitionen om at gøre campus til et centralt omdrejningspunkt for bydelen både i skoletiden og udenfor.

De otte vigtige virksomheds- og uddannelsespartnere i Campus-partnerskabet er Roskilde Universitet, Københavns Professionshøjskole, SOSU H, Roskilde Tekniske Skole, Høje-Taastrup Gymnasium, FGU Skolen Øst, Vestegnen HF & VUC og Teknologisk Institut.

Aftalen løber frem til december 2025.

chas