Ny livsstils butik på Virum Torv

Folk strømmede til, da Jannie Ohlendorff slog dørene op for butikken Le Cadeau på Virum Torv. I et par måneder har hun - og håndværkere - tømret, malet, lagt gulv og i det hele taget ombygget hjørnebutikken, så den fremstod klappet og klar til åbningsdagen den 10. april.

55-årige Jannie er virumborger. Med en fortid i ingeniørbranchen.

Så at kaste sig ud i et projekt som butiksindehaver er helt nyt for hende.

"Halvdelen af tiden er jeg skræmt fra vid og sans. Den anden halvdelen af tiden er jeg vildt optaget med forberedelserne og kan ikke forestille mig, at det bliver mindre sjovt, når der er åbent," sagde Jannie til Det Grønne Område kort før åbningen.

Men nu er butikken her. Top tunet. Og parat til at tage imod kunderne.

"Som overordnet er det en livsstilsbutik, hvor jeg forhandler mindre møbler, boligtilbehør, smykker, tøj, sko og gaveartikler. Og så har jeg indrettet et lille cafehjørne, hvor jeg serverer te, kaffe, cookies og muffins," siger hun.

At åbne en butik er en drøm, som har spiret i 30 år.

"Pludselig havde vi mulighed for det, og da butikken på Virum Torv, så var det som et tegn fra oven. Jeg har luret på den før, men nu skulle det være," siger hun.

Her er godt 100 kvadratmeter samt en stor kælder, der dog ikke anvendes til butik.

"Jeg har også lidt recycling. Blandt andet køber jeg messinglamper i enten Den Blå Avis eller på loppemarkeder og sætter dem i stand. De er flotte og egner sig til rigtig godt til de velourskærme, jeg selv laver," siger hun.

Tøjet kommer blandt andet fra Costamani. Det er en kvinde i Odense, der designer det, fortæller Jannie.

Tasker er fra Ink-collection og Cosystyle, og skoene fra KKO Copenhagen Shoes.

"Mine ting er primært fra Danmark, men jeg skal snart til Marokko og købe varer," siger hun.

Prismæssigt ligger lejet midt i mellem dyrt og billigt.

"Man skal ikke komme herind og tænke, at man ikke har råd til at handle her," siger den nye butiksindehaver Jannie Ohlendorff.