Find vejen til vikingerne

Historien Den første søndag i juni, fejrer vi traditionen tro 'Danmarkshistorien i Vestskoven' og de rige historiske spor i landskabet, hvor Høje-Taastrup, Albertslund og Egedal kommuner støder sammen.

I år bliver helt særlig, når moderne medier møder vikingernes verden for 1200 år siden, og en helt ny film og en mobil- app ser dagens lys. Det sker i Vikingelandsbyen i Albertslund og i ådalen mellem Kroppedal Museum og Vikingelandsbyen, hvor der i disse år arbejdes intensivt på rekonstruktionen af Nordens længste vikingebro og -vej.

Det foregår Ssndag 3. juni, kl. 12-16, Vikingelandsbyen, Ledøjevej 35. Fri entré .

Ta' hele familien med, når vi vikingelanghuset i Vikingelandsbyen sætter en autentiske stemning med bl.a. premieren på animationsfilmen 'År 805' om de lokale vikingers dramatiske liv og skæbner.

Dagen byder også på vikingeaktiviteter og oplevelser for hele familien. Man kan prøve kræfter med både vikingebrobygning, tekstilarbejde, tømmerhugning, smedning og lave reb med lindebast. Der vil være bueskydning med Nivaabuerne, vikingemad, hesteridning og meget mere.

Filmen 'År 805' vil desuden være tilgængelig på en helt ny mobil-app 'Vejen til vikingerne', der guider til både historierne om vikingerne og naturen i området omkring Store Vejleådal og Vestskoven. Med applikationen på din telefon, kan du fremover gå på opdagelse blandt fx spiselige og helbredende urter, ådalens dyr og de historier og myter, vi forbinder med dem, ligesom du kan gå i sporene på de vikinger, der har boet og levet i området.

Denne dag vil du kunne høre vores naturvejleder fortælle om områdets særlige natur, blandt andet om de to ravne som yngler i området, og hvordan du får optimalt udbytte af app'en næste gang, du skal udforske landskabet.

Vi glæder os til en sommerdag i vikingernes verden, og håber du skal med.

Søndag den 3. juni, kl. 12-16, Vikingelandsbyen, Ledøjevej 35, 2620 Albertslund. Fri entré