Livet på Vestegnen: Ha' en god sommer

www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen. Hun skal holde ferie på Vestegnen, og håber på sol og varme - selv om det helst ikke skal blive alt for varmt. Her er hendes indlæg:

Det er sol og sommer. Det har det egentlig været længe. Selv om jeg har lovet mig selv ikke at blive sådan, så er jeg alligevel ikke for fin til at sige, at jeg godt kunne klare mig med mindre varme. Bare et par grader køligere, end det har været i maj og begyndelsen af juni.

Det er næsten en dødssynd, hvis man ikke elsker sol og varme i Danmark. Fordi vi har så lidt af den i de flestes optik. Det er ikke tilladt at være ked af varmen. Vi skal jo ikke brokke os, nu varmen endelig er her. Sæsonen for sol og varme er så kort i Danmark. Sådan lyder det stort set hver sommer, når jeg tillader mig et lille pip om hedeslag.

Så nu bekender jeg kulør: jeg er klart et vintermenneske. Jeg fungerer bare bedre, hvis det ikke er super varmt. Og med super varmt så mener jeg 25 grader. Sådan en 22-23 grader og lidt skyer engang imellem - kombineret med lidt regn om natten. Sådan husker jeg lykkeligt nogle somre i min barndom.

Sommeren har bestemt sine fordele ved kun at komme én gang om året. Jeg glemmer nemlig, hvor irriterende det er ikke at kunne få en plads lige ved nedgangen til stranden, fordi der er mange mennesker i det gode vejr. Og fortrænger, at der er evig lang kø til ishuset og at haven eller altankassen skal vandes hver dag. Når det alt sammen kommer tilbage, så prøver jeg at se glæden i det. For det hele handler jo om, at vi også skal bruge Vestegnen. Så jeg må se ud over egen navle og tage lidt hensyn, for vi skal alle være her. Og det er bedre, at vi alle er ude i det gode vejr, end at vi sidder alene hjemme bag lukkede døre.

I år skal jeg bruge to ugers ferie hjemme. Så jeg ønsker trods alt sol og varme. For det gør ferielivet lidt lettere. Selv om stranden er fyldt, så er det sjovere. Og så er det bare federe, at det ikke regner, når man gerne vil grille og spise ude om aftenen.

Det eneste jeg med sikkerhed ved om den danske sommer er, at den er lunefuld. Så det kan være, at jeg bliver døden nær af varme. Men det kan også være, at jeg drukner i regn i min ferie. Lige meget hvilket senarie der måtte komme, så ønsker jeg jer alle en god sommer på Vestegnen.